Katwijk-header-1

Gemeente Katwijk

Ontwikkeling van een nieuwe huisstijl voor een samengestelde gemeente.

Samen met Ivo Ruijters / Around Seven heb ik voor de gemeente Katwijk een nieuwe huisstijl ontwikkeld. De gemeente Katwijk is een samengestelde gemeente. Diverse kernen met hun eigen historie.

De wens was om een nieuwe stijl te ontwerpen waarin alle inwoners zich herkennen. Die toekomstbestendig is. En die bovendien zo dynamisch is dat hij voldoende ruimte biedt voor uitingen in de toekomst.

Oprachtgever:
Gemeente Katwijk

Samen met
Around Seven

Disciplines:
Ontwerp, Branding, Gamestorming

Katwijk-2
Logo-en-K
Natuur
cultuur
typo
Katwijk-geo-2

Katwijk is niet alleen Katwijk aan Zee, maar ook Rijnsburg, Katwijk aan den Rijn en Valkenburg. Daarom hebben we ervoor gekozen om de samenstelling van de gemeente te gebruiken als uitgangspunt van alle visuele elementen. De geografische vormen van de vier kernen in de gemeente Katwijk vormen de basis van alle grafische elementen.

Katwijk-geo-3

De grafische elementen vormen eindeloze mogelijkheden voor combinaties van kleur, vorm en beeld. Dit biedt de gemeente voldoende mogelijkheden om verschillende nuances aan te brengen. Hierdoor kunnen afdelingen of programma's hun eigen beeldtaal gebruiken zonder buiten de stijl te vallen.

katwijk-vormen2
covers-3
covers-4
covers-5
katwijk-vlaggen1
2×200

Michiel Kokee

+31 6 55 79 69 45
info[at]michielkokee.nl

Lid BNO